Hold øje med verden via webcams

Med Webcams Tourist 2.0 er det ingen sag at få udsigt over slottet i Prag eller Frihedsgudinden i New York. Programmet giver nem adgang til at se med, når hundredevis af webcams optager billeder rundt omkring på kloden.

Masser af webcams

Millioner af firmaer og private over hele kloden har investeret i webcams - de små, billige digitale kameraer, der kan tilsluttes computeren og dermed internettet. Hvis man vil vise omverdenen, hvilken udsigt man har fra kontoret, er et webcam det oplagte middel.

Webcams er billige og nemme at betjene, og det har øget deres popularitet, så man nu kan finde tusindvis af websites med indlejrede optagelser, der opdateres med få sekunders mellemrum. Hvad enten man vil holde øje med norske skatere, tyske solariumbesøgere eller amerikanske giraffer, findes der et webcam til det.


Med Webcams Tourist 2.0 er der ingen ben i at surfe rundt blandt verdens webcams.

Det tyske firma Voget Selbach Enterprises, der står bag shareware-programmet Webcams Tourist, har opstøvet mere end 500 webcams rundt omkring i verden. Programmet gør det nemt at vælge mellem de mange hyper-aktuelle billeder. Med et hurtigt dobbeltklik kan man skifte fra et webcam, der holder øje med trafikken på Times Square i New York, til et der overvåger den røde plads i Moskva.

De hundredevis af webcams er delt op i otte forskellige kategorier, så hvis man udelukkende er interesseret i levende dyr, kan man vælge denne kategori. Så kan man holde et vågent øje med den hvide gorilla Snowflake, der residerer i en zoologiske have i Barcelona, eller man kan følge med i udviklingen i det indre af en bikube.

Hvis man er mere til mennesker end til dyr, kan man kigge indenfor hos en af de mange privatpersoner, der lader sig overvåge af et webcam. Om ikke andet kan man blive bekræftet i, at nørder har kedelige liv.

Langt omkring

Under kategorien World finder man webcams fra alverdens lokaliteter i alle verdensdele blandt andet Antarktis, Tanzania, Colombia, Ecuador og Andorra. Danmark er ikke desværre ikke særlig stærkt repræsenteret i Webcams Tourist. Et kamera, der panorerer ud over havnen i Torshavn på Færøerne, er alt, hvad det er blevet til. Det er nu ikke fordi, der er mangel på danske webcams, hvilket man kan forvise sig om ved at besøge http://www.webcams.dk/" TARGET="_BLANK">www.webcams.dk eller www.w-e-b-c-a-m-s.dk.


Et ømt øjeblik fanget af det webcam, der sidder på Bourbon Street i New Orleans.

Heldigvis er det ikke svært at tilføje sine egne links til webcams, og en af kategorierne hedder da også Your Cams. I programmet er der links til 15 webcam søgemaskiner, så det er let at finde flere kameraer end dem, der er præinstallerede.

Hvis man finder nogle favoritter blandt de utallige webcams, kan man få billederne fra op til fire af dem vist på skrivebordet i Windows. Man kan forstørre eller formindske billederne fra valgte webcams, og det er også muligt løbende at omdanne billederne til .avi-film.

http://www.webcamstourist.com/download.htm" TARGET="_BLANK">Webcams Tourist koster 19,95 dollar, og prøveversionen placerer et irriterende rødt kryds over webcam-billederne efter kort tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere